Les funcions de l'àrea de Cultura són promoure, difondre i organitzar tota mena d'actes culturals: cursos de formació, xerrades i conferències, concerts, representacions teatrals, exposicions,...

Amb altres àrees, s'encarrega de la programació de la fira dels artesans, de la setmana cultural i de la festa de Sant Antoni. La gestió de la Biblioteca forma part, també, d'aquesta regidoria.

Les seves competències són:

 • biblioteca
 • centre cívic
 • l’església
 • jornades culturals
 • festes
 • museu
 • Certamen Internacional de les Fibres Vegetals
 • Racó de les Fibres Vegetals

pinturesLes pintures rupestres del Cocó de la Gralla van ser descobertes pel senyor Domingo Ribas, veí de Santa Bàrbara. Uns deu anys després, el març de 2014, es va informar de la seva existència al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i es confirmà la seva autenticitat.

El panell pintat ocupa una llarga i estreta franja de 3 metres de longitud per 0’40 metres d’amplada situada a la part més alta de la paret de l’abric.

S’identifiquen un total de 69 figures d’estil llevantí o naturalista. Pel que fa a la cronologia de les pintures, sembla que es podrien datar entre el Postpaleolític i el Neolític.

L’any 2016 el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va dur a terme la documentació exhaustiva de les pintures, dins el projecte Corpus de Pintures Rupestres de Catalunya. Properament es farà una sessió informativa, per part del personal del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la població.

Cliqueu a la imatge per veure-la ampliada.


Mas de Barberans obrí les portes d’una biblioteca ara ja fa més de 10 anys, el fons bibliotecari és una petita part d’aportacions de gent i el gros de llibres són adquisició de l’ajuntament.

El nostre principal propòsit és el foment de la cultura i la lectura a la nostra població. Per aquest motiu s’escolta molt al lector i les compres es basen en los gustos literaris més sol·licitats.

També en deferència a les famílies se tenen moltes de les lectures obligatòries de llibres de l’ESO i batxillerat pretenem així que aquestes famílies s’estalvien aquestes compres.

Serveis:

 • Prèstec de llibres
 • 2 Ordinadors amb connexió a Internet per utilitzar
 • Connexió wifi
 • Llibres de consulta (enciclopèdies, atles, etc…)
 • Fotocòpies i impressions (0’20€ fotocòpia en color, 0’15€ fotocòpia en negre)
 • Prèstec de Dvds de cinema fòrum propietat de l’Associació Cultural “Lo lliscó”
 •  Prèstec de revistes mensuals com Pc Actual, Feder Caza, etc…

Contacta en nosaltres:

C/Molí, 68 – 43514 Mas de Barberans
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 977739128
Horari:
De dilluns a divendres
De 17’30 a 20’00

centrecivicEl Centre Cívic és un local social, multiusos, situat al centre de la població que serveix com sala polivalent al servei de totes les entitats locals i els seus veïns.

Aquest local a l’actualitat té com activitat principal tots els actes lúdics i festius organitzats principalment per la Comissió de festes.

Aquest local també acull altres tipus d'activitats com poden ser: juntes generals d’entitats locals, sessions de gimnàstica, Parc de Nadal Infantil, etc.  El Centre Cívic va ser inaugurat l'any 1987 i des d'aleshores ha estat centre neuràlgic de tot tipus d’actes d'àmbit local i comarcal.

Al ser un local propietat de l’Ajuntament qualsevol entitat o persona que n'hagi de fer ús s'ha de dirigir a l’administració del consistori per fer una sol·licitud.

Us informem que utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir informació dels usuaris que accedeixen a la web.